Selecteer een pagina

Het toepassen van de FreshBiz game in een training.

Creeër de juiste energie voor de training

De FreshBiz game activeert:

%

Energie

%

Creativiteit

%

Innovatie

 

Verschillende trainingen

Het resultaat is een gewenste mindset-shift en veel energie om de uitdagingen van de training aan te gaan.

In elke training of leergang in je organisatie waar een ondernemende mindset en creativiteit belangrijk is voor succes, kun je de Freshbiz Game inzetten. De Game wordt dan in overleg met de trainers, kort ingeleid en na het spelen met een specifieke debrief als overbrugging weer teruggegeven aan de trainers.

Leiderschap

Hoe bouw je echte samenwerking in je team?
Hoe zorg dat je teamleden van, elkaar tegenwerken, naar succesvol samenwerken gaan?
Hoe creëer je focus op het juiste gezamenlijke doel?
Hoe maak je de juiste energie los in je team?
Hoe houd je je team in beweging en vermijd je stilstand?
Hoe creër je een veilige sfeer waarin je teamleden verantwoorde risico’s gaan nemen en gaan ondernemen?
Hoe zorg je er voor dat de teamleden elkaars talenten kennen en effectief gebruiken?
Naast de rol is de stijl van Leiderschap cruciaal voor teamsucces.
Wat zijn jouw overtuigingen hoe je leiderschap inzet voor succes.
Hoe jij in de Game jouw leiderschapskwaliteiten inzet om de gewenste doelen te halen en echt te winnen, en vooral hoe jij omgaat met de anderen aan het Bord in relatie tot de doelen, bepaalt uiteindelijk succes.

Onderhandelen
Hoe voorkom je matige compromissen en lose/lose oplossingen en hoe zorg je voor sterke win-win oplossingen? In de Game win je maar beperkt als je niet in staat bent om met andere spelers met andere belangen, afspraken te maken.
Hoe zorg je voor creatieve momenten die de opties voor oplossingen substantieel vergroten? Ondernemen betekent creatief de kansen die er zijn benutten. Of zelfs kansen creëren die nog niemand ziet. De Game dwingt je om alle creativiteit naar boven te halen.
Hoe verander je positionele onderhandelingen in synergie? Je eigen belangen in de Game botsen met die van anderen. Hoe ga je daarmee om?
Performance Coaching
Om mensen het beste uit zichzelf te laten halen, vraagt om inlevingsvermogen, een helder doel voor ogen, en vooral een veilige omgeving creëren waarin mensen fouten durven maken om te leren. In de Game kun je winnen als je lef hebt en je ‘action cards’ en collega’s op de juiste wijze inzet.
Communicatie
Hoe zorg je er voor dat, ondanks hoge tijdsdruk en stress, dat er toch echt naar elkaar geluisterd wordt en mensen elkaar begrijpen? In de Game wordt de druk opgevoerd en communiceren lastig en bijna verwaarloost. Je leert dan om met de druk om te gaan, tempo te maken en toch effectief te communiceren.
Hoe zorg je er voor dat de communicatie in lijn is met het te behalen doel?
Hoe zorg je ervoor dat iedereen op dezelfde page is en elkaar versterkt?
Teambuilding

De Game is uitermate geschikt om je mensen te laten ervaren hoe effectief ze zijn onder druk samenwerken. En vooral of ze in staat zijn om op hun eigen gedrag te reflecteren en te schakelen. Het dilemma tussen ‘zelf doen’ of ‘samen werken’ komt voortdurend terug en spelers worden uitgedaagd tot op het bot om de juiste keuze te maken voor succes. Alleen bij de juiste keuzes en gedrag kan echt gewonnen worden.

Verkoop
Voor het beïnvloeden van besluitvorming van de ander op een manier die het gezamenlijke gewenste resultaat versterkt, is samenwerking, creativiteit en zelfkennis nodig. In de Game zul je ervaren dat het niet zonder gaat. Hoe je in de game met collega spelers omgaat en met hun afstemt wat je van hen verlangt, is cruciaal.
Feedback

Door de Game te spelen en doelgericht samen te werken leer je wanneer en hoe, feed back, aanspreken en confronteren, voor of tegen je kan werken in het behalen van succes.
De game win je alleen als je bereid bent om, waar nodig tijdig, om hulp en feed back te vragen en te geven.

Cultuurverandering

Als de mensen in jouw team of organisatie echt duurzaam ander gedrag moeten laten zien, moeten zij ervaren wat het is om belemmerende overtuigingen te herkennen en los te laten en, hun mindset te challengen en te veranderen.


Ik was oprecht verbaasd over de snelheid waarmee nieuwe inzichten tot stand kwamen.

Voor onze hersenen maakt het geen verschil; trainen in een spelvariant is daarom zo effectief.  

Ronen Gafni, New Entrepreneurz